Fotózzuk a kutyáinkat. Vannak jó és kevésbé jó pillanatképeink, nyugodt és kevésbé nyugodt kutyáinkról. Egy részük csupán elmosódott paca minden képen, mert képtelen megülni, megállni vagy akár mozdulatlan feküdni néhány percig. Vagy az is lehet, hogy mi nem vagyunk elég jó fotósok. Nem igaz ez arra a 10 kategóriában nyert képre, amelyet a brit Kennel Club választott meg az Év Kutyafotójaként.

Idén tizenkettedik alkalommal választották meg Angliában az Év Kutyafotóját. A nemzetközi versenyre több, mint 10 000 pályamű érkezett a világ 74 országából, köztük Kanadából, Oroszországból, Brazíliából és Új-Zélandról.

A Portugáliából származó Maria Davison nyerte idén az Év Kutyafotója díjat, nem csupán a Men’s Best Friend kategóriában lett nyertes, hanem az összesített fődíjat is ő kapta meg. Miután megtudta, hogy megnyerte a világ legnagyobb kutyafotóversenyét, Maria elmondta: “Mindig is erre a képre voltam a legbüszkébb.

Nem csak egy gyönyörű, valóságos és őszinte pillanat volt amit sikerült megörökítenem, hanem a legközelebbi barátaim és kutyája, Yzma közötti erős kötelék létezése, amelyet örökre a szívembe zártam.