Bizalmat építünk

Az elmúlt hónapokban sok minden változott, mióta 2017 őszén úgy döntöttünk, létrehozunk valamit, amiben kutya és ember több ponton kapcsolódik. 

Engedd meg, hogy meséljünk kicsit arról, hogyan fókuszálódik

egy szó köré egy komplex kapcsolat.

Ez a szó a bizalom. 

Sokszor kérdezik tőlem mit érzek a legfontosabbnak akkor, amikor a kutyával való kapcsolatról beszélünk? Mi az, ami miatt nálunk működik a kapcsolódás és esetleg másnál még nem annyira. Mitől válhat valaki jobb gazdivá, netán jobb emberré?

Mi a kulcsa az EGÉSZNEK?

A bizalom.

Tulajdonképpen ezt tanítjuk, sugalljuk, mutatjuk, gerjesztjük, képezzük, adjuk és kapjuk. Legyen szó csupán önmagunról, a kutyánkról vagy más akár más emberekről. Belső bizalomból építünk külső kapcsolódásokat, melyek erősek és azok is maradnak.

Így válhat a világ működőképes hellyé.

És hogy mi fontos MÉG?

A közösség mindig fontos volt. Nem feltétlen a nyüzsgés, sokkal inkább az összetartozás, számítva egymásra és mégis figyelve értelmezni egymás világát. Felelősségteljes gondolkodóként egy közösséget szeretnénk először felépíteni, majd túltekintve a kutyás létezés megszokott sémáin olyan élményeket teremtenénk és osztanánk meg közösségünk tagjaival, amely nem csupán pillanatnyi örömöt okoz majd, hanem reményeink szerint egyfajta szemléletmód váltást is eredményezhet.

Egy kölyökkutyával kezdődött. Akkor még mindketten kezdők voltunk számos területen.

Kezdő voltam a személyiségfejlesztés területén és kezdő voltam kutyásként is. Figyeltünk, tanultunk, csiszolódtunk, veszekedtünk, sírtunk és mókáztunk, csalódtunk, örültünk, dühöngtünk, békültünk. Tapasztaltunk. Az elmúlt évek alatt aztán kialakult, hogy kinek mi a feladata a világban és lassan összeállt a mátrix, hogy mi mindent tudunk így együtt elérni.

Szeretjük az emberek életébe elhozni a nyugalmat. Mindketten a saját eszközeinkkel, de mégis valahol ugyanabba a célba beérve minden esetben. Így született a gondolat, hogy lépésről-lépésre épüljön egy közösség és csináljuk azt, amihez a legjobban értünk: teremtsünk belső békét és segítsük kihozni mindenkiből a legjobbat, megismertetve őket a szabadság és a szabad gondolkodás nyújtotta izgalmakkal.

Karma – golden retriever

Kutya. Segítő. Társ. Plüssmániás.

2014. májusában látta meg a napvilágot, édesapja munkakedvét és az egyik másodgenerációs felmenőjének izületi adottságait örökölve. Esetében a név kötelez (kiváltképp, hogy az apja neve: Guru), így igyekszik mindenki életében komoly változásokat előidézni és folyamatosan szembesíteni az embereket azzal, hogy az élet sokkal egyszerűbb annál, mint amit mi gondolunk róla.

HN – homo sapiens

Coach. Író. Szójátékos. Verbál-gerilla. Válaszd ki neked melyik tetszik. Szeretem a szavakat. A szavak biztonságot adnak. Életem tartóoszlopai. Ami néha nehézségeket okoz, mert a szónak nálam súlya van. Így amit mondasz, én elhiszem. Lehet naivitás. De inkább a szóba vetett hit ereje ez. Mindaz, ami szóval nem teremthető újra, számomra a valóságomnak nehezen lehet a része.

 

Éppen emiatt komoly kihívás, amikor a lélek kérdéseit kell megfogalmazni magamnak vagy mások kételyeit igyekszünk szavakkal valóságosabbá tenni. Majdnem húsz éven át nem mertem írni csak úgy. Ezért újságíró lettem. Keretek között, mégis folyamatosan harcolva a keretekkel. Aztán jött a pszichológia, jött a coaching és valahogy megérkeztek a szavak. A saját szavak. A motiváló szavak. A másoknak fontos szavak.