Karmával Pasarétre tartva nem volt egyszerű a reggelünk. Kint a hóesésben túl hideg volt, útközben a járműben túl meleg és amúgy is, amikor utoljára itt jártam még Matteo volt és majdaBuday úgy gondolta, megmutatja. Odefelé tartva egy barátom még útravalóként ennyit mondott: elég sznob hely, de jó a kávéjuk. Így nem a legjobb szájízzel érkeztünk, de szerető karokba ütköztünk.

Szerencsére a hely és a személyzet is a lehető legtávolabb került az uzsonnás doboz okozta sokktól, ez már az érkezésünk pillanatában kiderül, megadva ezzel egy olyan pozitív töltést, ami a reggelink végéig lazán kitart.

   

A Pasarét Bisztró mintegy légies üveg kockaként csücsül Pasarét tetején, amolyan elegáns csomóponti találkahelyként, amely egyúttal valódi kutyaparadicsom is. Vannak persze a kutyabarát helyek, ahol az eb szívesen látott vendég és vannak a kutyaparadicsomok, ahol minden ott dolgozó rajongásig fokozott szeretettel fogadja a négylábú szőrös vendégeket.

Ez itt ilyen. Kondora Yvett – aki a „minden munkatárs egyenlő”-alapon csak szimplán munkatárs – maga is kutyás. És szándékosan nem a kutyatartó szót használtuk, hiszen Yvett négy retrievere kutyás körökben híres falkaként ismert. A kutyaimádat itt még korántsem ér véget, ami nem meglepő, tekintve, hogy az asztalhoz ülve az első ami a kezünk ügyébe kerül a Virtuális Kutya Étlap, amelyről rendelve egy-egy kutyamenü kifizetésével sok-sok szerencsétlen sorsú házi kedvencet segíthetünk új gazdához. A virtuális kutyaétlap valóságos segítséget jelent azoknak az árva, sérült vagy idősebb kutyáknak, akik a Vigyél Haza Alapítvány gondozásában várják, hogy örökbe fogadja őket egy-egy elkötelezett állatbarát.

 

Bella, bella prima colazione!

Darabos és kissé szabad fordításban: reggelink Bellával. Ez van ha az ember kutyája egyszer csak szinte többet jár étterembe, mint kutyafuttatóba. Összefut másokkal, akik szép nevet viselve szépet tesznek játékra hívva Karmát és dicsfénybe téve őt, hiszen ma már az interneten születnek a sztárok, és mázlista vagy ha idővel kutyajó influencerré válhatsz.

Két fotós, két kutya és két ember akik a virtuális világból valóságot teremtenének maguk körül egy reggeli erejéig, de hát ugye kölyökBella és Karma zsizseg, forog, nyammog, tekeri magát és kicsit harapja-kicsit puszilja egymást, de folyamatosan áramoltatja maguk között az energiát.

Így aztán amikor végre megérkezik a minden kunsztot mellőző latténk, majd a nagymama konyháját idéző bundáskenyér és az itt francia toastnak nevezett, elegánsabban crouque madame-ként hívott isteni villásreggelink, addigra kissé elcsendesül bennünk a lendület az olaszos temperamentumu kutyás indítóképtől, és csak eszünk. Késsel-villával, megadva a módját, könnyedén és mégis kissé elegánsan, barátságos érzéssel a szívünkben és valamiféle könnyed budaisággal a lelkünkben, hisz ha csak egy reggeli erejéig, de mi voltunk Pasarét kis ékszerdobozának különleges brilljei.

Szöveg: Karma & Co. – Europe with dogs (Horváth Norbert)

Köszönet a szervezésért: Breakslow Budapest

Fotó: Révai Richard